Herbaciany poncz miętowy

Herbaciany poncz miętowy

logo
przepisy
przepisy

Składniki

3 szklanki wrzątku
12 gałązek świeżej mięty
4 saszetki Herbaty Tetley Intensive Black
1 szklanka cukru
1 szklanka soku pomarańczowego
¼ szklanka soku cytrynowego
5 szklanek zimnej wody
3 plasterki pomarańczy (opcjonalnie)
3 plasterki cytryny (opcjonalnie)

Directions

  1.     We wrzątku zaparzaj herbatę z miętą przez ok. 5 min. Następnie usuń torebki herbaty i listki mięty z naparu.
  2.     Dodaj cukier do naparu i wymieszaj, aż do rozpuszczenia.
  3.     Wmieszaj do herbaty sok pomarańczowy i cytrynowy.
  4.     Dodaj zimnej wody.
  5.     Opcjonalnie dodaj plastry cytryny i pomarańczy.
  6.     Serwuj z kostkami lodu.


Porcja: 10 porcji (ok. 200ml każda)
Czas przygotowania: 15 minut