Herbaciany poncz miętowy
Herbaciany poncz miętowy
Składniki
3 szklanki wrzątku
12 gałązek świeżej mięty
4 saszetki Herbaty Tetley Intensive Black
1 szklanka cukru
1 szklanka soku pomarańczowego
¼ szklanka soku cytrynowego
5 szklanek zimnej wody
3 plasterki pomarańczy (opcjonalnie)
3 plasterki cytryny (opcjonalnie)
Directions
- We wrzątku zaparzaj herbatę z miętą przez ok. 5 min. Następnie usuń torebki herbaty i listki mięty z naparu.
- Dodaj cukier do naparu i wymieszaj, aż do rozpuszczenia.
- Wmieszaj do herbaty sok pomarańczowy i cytrynowy.
- Dodaj zimnej wody.
- Opcjonalnie dodaj plastry cytryny i pomarańczy.
- Serwuj z kostkami lodu.
Porcja: 10 porcji (ok. 200ml każda)
Czas przygotowania: 15 minut